O nás

Ahoj,

jmenuju se Lenka a bydlím v Ústí nad Labem. Jako každé dítě jsem toužila mít doma zvířátko a nejvíce jsem toužila po pejskovi. Ale argumentem rodičů bylo to, že bydlíme v panelovém domě. A tak na popud mé kamarádky přišlo v mých devíti letech domů první zvířátko a to křeček panda. A jak to bývá nakonec křečků a zvířátek bylo víc. Pak se i doma objevily další zvířátka jako byl osmák degu, zakrslý králík, morče nebo papoušci. Také se podařilo i toho pejska přivést mezi nás. A k tomu všemu jsem si zamilovala ve velkém koně, ty ale do paneláku dát nemohu, tak aspoň chodím do stáje vypomáhat. Než jsem začala s chovem morčátek, zaujal mě chov papoušků. První odchov papoušků mi přišel, jako něco neuvěřitelného. Ale to nebylo všechno, když došlo i na ruční dokrmování, s kterým jsem neměla žádné zkušenosti a výsledkem byl úspěch, tak jsem si začala připadat jako chovatel.

Jednoho dne mě ve zverimexu učarovalo bílé kudrnaté morčátko. Samozdřejmě nemohlo u mě chybět. Ale bohužel jsem si ho přinesla nemocné a po všech snahách jsem o úžasné morčátko přišla. A tak začla roční námaha v hledání a schánění podobného morčátka. Po roce jsem narazila na chs Bellis, kde mi byl nabídnut meriňák. Úplně stejné morčátko, jen mělo navíc korunku. A tady to vše začalo. Začala jsem se ponořovat do plemen a barev a ještě pro mě víc okouzlující byl rodokmen morčátka a účast na výstavách. A to pak byla úplná nákaza morčátek a tím i zřízení chovatelské stanice. Název vymyslel můj přítel, který vznikl podle zříceniny hradu Blansko, který je moc pěkný a je nedaleko a že bydlíme pod ním a jsme jen obyčejní lidé, tak to podhradí. Vznik chs beru jako velký chovatelský úspěch a jsem na to moc pyšná. Věnujeme se plemenům: merino, texel, coronet a šeltie ve světlé i tmavé řadě. Jako mazlící morčátka k nám přibyl jeden US Teddík, který patří mamce a já mám na mazlení dva naháčky. Vzhledem k tomu, že tyto tři morčátka jsou opravdový mazlíci, tak semnou vyráží k pacientům společně s Jessy (více odkaz Jessy), která dělá canisterapii.

    Po odchodu psí kamarádky  Jessy jsem si jako náplast na bolest pořídíla fenku Kessy, která již také pracuje jako Canisterapeut.

    Všechna naše zvířátka ač nalezenci, azyláci nebo papíráci, hrají hlavně roli našich miláčků a mazlíků a za veškeré jejich úspěchy jsme na ně moc hrdí.

 

Vzhledem k tomu, že se Kessy dostala do rle maminky, tak jsme zažádaly o název chovatelské stanice pro pejsky. Byl nám uznám název, který je už deset let známý pro morčata, a to: Z Blanenského podhradí. Význam je již popsán výše.